• søndag , 25 juni 2017

FOREDRAG: EN SKJULT MAGT

En skjult magt

Ny bog af Peter Skeel Hjorth
Onsdag den 14. juni 2017 kl. 19.00-21.00

Godsbanen, Skovgaardsgade 3
8000 – Aarhus C

Tilmeld dig her…

Program

Kl. 19.00: Velkomst v/Henriette Vendelbo, formand for Landsforeningen Naboer til Kæmpevindmøller.

Kl. 19.15: Journalist og forfatter Peter Skeel Hjorth præsenterer sin bog ”En skjult magt” om bl.a. vindmøllebranchens angreb på fri forskning i vindmøllestøj.

Kl. 20.00: Pause, forplejning kan købes i Godsbanens foyer

Kl. 20.15: Professor emeritus i sociologi Heine Andersen, Københavns Universitet, perspektiviserer problemerne for fri forskning på baggrund af akustik-professor Henrik møllers afskedigelse på Aalborg Universitet i 2014.

Kl. 20.45: Spørgsmål

Kl. 21.00: Afslutning v/Henriette Vendelbo

En skjult magt er fortællingen om, hvordan lan­dets universiteter, myndigheder og politikere lader sig kue af vindmøllebranchen. Bogen viser også, hvordan især kommunerne ofte bliver udsat for et voldsomt – og retsstridigt pres fra vindmøllebranchen.

Peter Skeel Hjorth dokumenterer gennem rapporter, be­kendt­gørelser samt ikke mindst aktindsigt i mail-korrespondancer, møde­referater, notater og telefonsamtaler m.m., hvordan den magtfulde vindmøllebranche sætter den politiske og forskningsmæssige dagsorden, så ingen modsiger dem.

Efter endt foredrag vil der være  åbent for spørgsmål. Foredraget er et privatarrangement afholdt af Landsforeningen Naboer til Kæmpevindmøller.

Der er fri entré for foreningens medlemmer og øvrige indbudte gæster. Personer der ikke er medlemmer af Landsforeningen LNtK kan for blot 50 kr. få deltage.

I pausen er der mulighed for at købe kaffe/te/vand i Godsbanens restaurant. Tilmelding nødvendig efter først til mølle-princippet, max. 140 gæster. Mod forudbestilling ved tilmelding kan bogen købes på dagen, kontant betaling, pris 249 kr.

 

Vindmøller støjer ikke! Vi hører det igen og igen fra både vindmølleindustrien og politikerne. Men hvorfor er der så stadig folk, der lider under støjen? Og hvorfor blev en professor ved Aalborg Universitet fyret, og hans apparat til at måle vindmøllestøj låst inde?

Selv om professor og ekspert i lyd Henrik Møller har udviklet et apparat, der kan måle lavfrekvent støj fra vindmøller inde i huse på en enkel måde, blev han fyret fra Aalborg Universitet, og hans apparat bliver slet ikke brugt. Det til trods for, at apparatet er handy og nemt kan lånes ud til de mennesker, der mener, at vindmøllerne i deres nærområde larmer.

 Forfatterinfo:
Peter Skeel Hjorth er uddannet journalist og forhenværende chefredaktør for tidsskriftet Sygeplejersken. I årene med Peter i chefstolen modtog tidsskriftet flere gange fagpressens hæderspris Anders Bording-prisen for undersøgende journalistik.

Vi håber du har mulighed for at deltage, og få inspirerende viden om de mange spørgsmål der opstår når magtspillet truer Naboer til Kæmpevindmøller.

Med venlig hilsen
Landsforeningen Naboer til Kæmpevindmøller

Henriette Vendelbo             Karsten Drøjdal

Formand                              Næstformand

 

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar