• torsdag , 28 marts 2024

Vindmøller er smukt

200 meter store vindmøller kan godt være et smukt vartegn. Også tæt på Issehoved på Samsø to en halv kilometer fra kysten.

Læs hele artiklen fra d. 21. marts 2011 på www.dr.dk

Relaterede indlæg

En kommentar

  1. Lars Klottrup
    22. marts 2011 at 12:02 Svar

    Søren Egge Rasmussen er rigtigt i det bedrevidende hjørne.

    Det kan godt være, at han synes, vindmøller er smukke. Men at pådutte andre den mening er helt hen i vejret. Mon ikke de fleste er enige om, at Århus Bugt er 120% smukkere uden vindmøller, der iøvrigt – med Danmark Naturfredningsforenings velsignelse – planlægges opført i udkanten af et Natura 2000 område (Mejl Flak).

    Den totalitære tankegang om, at

    – Desuden er det sundt, at vi ved og kan se, hvor vores energi kommer fra –

    er ikke bare fuldkommen ulidelig, men også fuldkommen usand.

    Vindmøller bidrager ikke nævneværdigt til energiforsyningen eller CO2-regnskabet i praksis. Systemet i Danmark fungerer sådan her:

    Når det blæser rigtig meget, går CO2-besparelsen ved vindmøller fløjten. For så tager kulfyringen over på naturgassens bekostning.

    Landets vindmøller følges ad i forbavsende grad og kan stå stille samtidigt. Så nytter de ikke meget i klimaregnskabet. Det gør de heller ikke, når de kører med fuld kraft. Da bliver el-prisen nemlig så lav, at kulkraftværkerne står stærkest i konkurrencen, mens de dyrere naturgasfyrede kraftvarmeværker må skrue ned for blusset.

    Så kulbesparelsen ved vindkraft er borte med blæsten!

    For at gøre situationen ekstra grotesk, bliver stort set al strøm fra vindmøllerne eksporteret til discountpriser, når det rigtigt blæser.

    I januar 2011 producerede vindmøllerne 733 GWh og vi eksporterede 1294 GWh til Norge og Sverige. Vi eksporterede altså næsten alt, hvad vindmøllerne producerede. Og lidt til. Det er specielt udtalt i kolde perioder, på grund af kraftvarmeværkernes store el-produktion, når der skal produceres meget varme.

    Vindmøller yder altså ikke noget positivt bidrag af betydning til CO2-regnskabet og den samfundsøkonomiske fornuft i vindmøller synes også at være borte med blæsten!

    Men hvad vil vindmølleromantikere vide af virkeligheden?

Skriv en kommentar